crime de război în Ucraina2022-11-11T12:38:03+02:00

Project Description

Investigații Context 21 septembrie 2022

Crime de război în Ucraina

Investigațiile publicate de presa locală și internațională scot la iveală realitatea sumbră a crimelor de război comise de Rusia. Context.ro va prezenta cele mai relevante investigații cu privire la crimele de război, într-un buletin informativ periodic.

Buletinul este realizat de Yana Skoryna, o jurnalistă ucraineană care s-a mutat în România din Ucraina devastată de război, ca parte a unui proiect de relocare pe care îl derulăm și care are ca scop să ajute jurnaliștii ucraineni să își continue cariera.

Episoade

Jurnalul crimelor de război din Ucraina (VIII)

crime de razboi, featured, Lead Update, Update Context|25 nov., 2022|

Parlamentul European a votat, săptămâna aceasta, cu o majoritate covârșitoare pentru ca Rusia să fie recunoscută drept stat sponsor al terorismului, o mișcare despre care a spus că a evidențiat "atrocitățile comise de regimul lui Vladimir Putin împotriva civililor ucraineni" și a făcut presiuni pentru izolarea în continuare a Rusiei pe plan internațional.

Citește mai mult

Jurnalul crimelor de război din Ucraina (VI)

crime de razboi, featured, Update Context|10 nov., 2022|

În ciuda faptului că Rusia sporește amenințarea cu noi atacuri, Ucraina își continuă lupta, primind sprijin puternic din partea SUA și a unei mari părți a lumii occidentale. Însă, pe măsură ce războiul se prelungește, un aspect important este documentarea crimelor de război comise de ruși - în special din zonele eliberate - muncă pe care continuă să o facă reporteri din întreaga lume.

Citește mai mult

Pe aceeasi tema

Corupție și Crimă Organizată Globală: Săracii cu diamante sub picioare din Sierra Leone, efectul Magnitsky în Cehia, scandalul softurilor din Ungaria și interlopii sângeroși din Nigeria

featured, Update Investigații|22 nov., 2022|

Context.ro a selectat cele mai importante investigații jurnalistice publicate în ultimele săptămâni de către centrele de jurnalism de investigație afiliate rețelei internaționale The Organized Crime and Reporting Project (OCCRP).

Citește mai mult

Corupție și Crimă Organizată Globală: Jurnaliștii de investigație din Serbia hărțuiți juridic, spioni ruși parteneri ai ministerului maghiar de Interne, bani de la Kremlin în contul lui Dodon și contrabanda de oase de lei pentru poțiunile chinezești

featured, Update Investigații|11 nov., 2022|

Jurnaliștii Krik.rs, centrul sârb de ivestigații afiliat rețelei OCCRP, au fost condamnați de o instanță din Serbia pentru că

Citește mai mult

Corupție și Crimă Organizată Globală: În Bosnia, o jurnalistă afiliată OCCRP a fost amenințată în public, ONU a alimentat cu milioane conturile regimului Assad iar “bucătarul” lui Putin se îmbogățește în Sudan

featured, Update Investigații|04 nov., 2022|

Context.ro a selectat cele mai importante investigații jurnalistice publicate în ultimele săptămâni de către centrele de jurnalism de investigație afiliate rețelei internaționale The Organized Crime and Reporting Project (OCCRP).

Citește mai mult

Dă-ne un pont/ Send Us a Tip

Go to Top