crime de război în Ucraina2022-11-11T12:38:03+02:00

Project Description

Investigații Context 21 septembrie 2022

Crime de război în Ucraina

Investigațiile publicate de presa locală și internațională scot la iveală realitatea sumbră a crimelor de război comise de Rusia. Context.ro va prezenta cele mai relevante investigații cu privire la crimele de război, într-un buletin informativ periodic.

Buletinul este realizat de Yana Skoryna, o jurnalistă ucraineană care s-a mutat în România din Ucraina devastată de război, ca parte a unui proiect de relocare pe care îl derulăm și care are ca scop să ajute jurnaliștii ucraineni să își continue cariera.

Episoade

Jurnalul crimelor de război din Ucraina (XVII)

crime de razboi, featured, Update Context|16 mart., 2023|

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei se intensifică, iar Moscova este acuzată că a comis o serie de crime de război. Curtea Penală Internațională va deschide două cazuri de crime de război, a relatat, luni, New York Times.

Citește mai mult

O stradă pavată cu cadavre în Bucea. Jurnalist ucrainean: “Nu am închis camerele de filmat nici când am fi vrut să închidem ochii”

crime de razboi, featured, Update Context|08 mart., 2023|

Dmitro Komarov, un jurnalist ucrainean, a fost unul dintre primii care a văzut scenele macabre după retragerea soldaților ruși. Documentarul realizat atunci a avut premiera odată cu aniversarea războiului, la sfârșitul lunii februarie.

Citește mai mult

„Iadul pe pământ”. Ce spun civilii ucraineni despre lovitura mortală a Rusiei de la Dnipro

Context, crime de razboi, featured|30 ian., 2023|

Într-o după-amiază de sâmbătă, la mijlocul lunii ianuarie, sirenele de raid aerian au răsunat în orașul Dnipro din sud-estul Ucrainei. Cei mai mulți și-au văzut de treabă. La aproape un an după ce Rusia și-a lansat invazia, oamenii sunt obișnuiți să audă avertismentele acustice. Dar racheta rusească a lovit.

Citește mai mult

Jurnalul crimelor de război din Ucraina (XIV)

crime de razboi, Lead Update, Update Context|17 ian., 2023|

Rachetele rusești au lovit weekend-ul trecut un bloc din orașul ucrainean Dnipro, unde ar fi locuit 1.700 de persoane, și au provocat moartea a cel puțin 40 de persoane, au anunțat autoritățile ucrainene. Acesta este cel mai devastator atac asupra civililor din această țară afectată de război, din ultimele luni.

Citește mai mult

Traumele copiilor ucraineni torturați, deportați și adoptați pe fondul războiului Rusiei. Comisarul ucrainean pentru drepturile omului: „Ar trebui numit oficial genocid” (INTERVIU)

Context, crime de razboi, featured|13 ian., 2023|

Când Hersonul a fost eliberat în noiembrie, pe lângă bucuria ucrainenilor din "culisele" ocupației rusești, au ieșit la iveală și ororile acțiunilor Federației Ruse - multe camere de tortură în care civilii au fost torturați și uciși.

Citește mai mult

Jurnalul crimelor de război din Ucraina (XII)

crime de razboi, Update Context|23 dec., 2022|

În timp ce războiul Rusiei în Ucraina durează deja de 10 luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut o serie de călătorii riscante în această săptămână, sfidând încercările Moscovei de a demoraliza națiunea oricum zguduită de război.

Citește mai mult

Jurnalul crimelor de război din Ucraina (X)

crime de razboi, Update Context|14 dec., 2022|

Au trecut aproape 300 de zile de când Rusia și-a lansat incursiunea sângeroasă în Ucraina vecină. De atunci, mulți ucraineni contabilizează zilele ca o ironie la faptul că Moscova nu a reușit să captureze capitala Kiev în doar trei zile, așa cum anunțase.

Citește mai mult

Jurnalul crimelor de război din Ucraina (VIII)

crime de razboi, featured, Update Context|25 nov., 2022|

Parlamentul European a votat, săptămâna aceasta, cu o majoritate covârșitoare pentru ca Rusia să fie recunoscută drept stat sponsor al terorismului, o mișcare despre care a spus că a evidențiat "atrocitățile comise de regimul lui Vladimir Putin împotriva civililor ucraineni" și a făcut presiuni pentru izolarea în continuare a Rusiei pe plan internațional.

Citește mai mult

Jurnalul crimelor de război din Ucraina (VI)

crime de razboi, featured, Update Context|10 nov., 2022|

În ciuda faptului că Rusia sporește amenințarea cu noi atacuri, Ucraina își continuă lupta, primind sprijin puternic din partea SUA și a unei mari părți a lumii occidentale. Însă, pe măsură ce războiul se prelungește, un aspect important este documentarea crimelor de război comise de ruși - în special din zonele eliberate - muncă pe care continuă să o facă reporteri din întreaga lume.

Citește mai mult

Pe aceeasi tema

Miliardarul Steinmetz a dat în judecată OCCRP și RISE Project România și cere ștergerea și cenzurarea investigațiilor care îl privesc

featured, Procesul lui Beny Steinmetz, Update Investigații|03 mart., 2023|

Miliardarul Benyamin Steinmetz cere în instanță ștergerea investigațiilor publicate de OCCRP și RISE Project și vrea ca jurnaliștilor să le fie interzis să publice pe viitor alte articole care fac referire la persoana sa.

Citește mai mult

Dă-ne un pont/ Send Us a Tip

Go to Top