logo color v7
2023-10-11T23:21:29+03:00

Project Description

În acest serial ne propunem să scoatem la lumină fenomenele din spitalele românești, care uneori duc la moartea pacienților. Vom arăta cum corupția sistemică generează victime printre pacienții care-și caută sănătatea în spitale.

În prima parte a serialului SĂNĂTATEA CARE NE ARDE am încercat să vedem daca incendiile din spitale, soldate cu zeci de morți, au ceva în comun. Am constatat că o parte au izbucnit de la instalații electrice uzate sau proaste. Concluziile sunt în articolele de mai jos.

Episoade

Spitalele din Galați: Instalații electrice vechi de zeci de ani, scandaluri de malpraxis și probleme de integritate

Explicative, featured, sanatatea care ne arde|08 apr., 2024|

Spitalele din Galați funcționează în clădiri care datează chiar și de la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar investițiile în infrastructura electrică veche, din cauza căreia zeci de români au murit în incendii în ultimii ani, nu se ridică la nevoile din teren.

Citește mai mult

Operațiune eșuată. Cu fonduri europene de 200 de milioane de euro, autoritățile nu au reușit să rezolve problema spitalelor în care pacienții ard de vii

featured, Investigații, sanatatea care ne arde|11 mart., 2024|

După ce zeci de români au ars în spitale, România a avut la dispoziție 200 de milioane de euro din fonduri europene pentru reabilitarea rețelelor electrice și a instalațiilor de oxigen din peste 100 de unități medicale.

Citește mai mult

Șpăgile de la Spitalul Județean Botoșani: Inele de aur și mii de euro pentru un post de asistentă

Explicative, featured, sanatatea care ne arde, Știri|13 dec., 2023|

O întreagă rețea se ocupă, de cel puțin 5 ani, cu fraudarea concursurilor de angajare de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție. În schimbul unor șpăgi de mii de euro, bijuterii sau la intervenția unei persoane care deține o funcție politică importantă în județ, rotițele acestui mecanism sunt puse în mișcare, mai arată procurorii anticorupție.

Citește mai mult

Pericolul de incendiu din spitale, văzut din interior. Mărturia unei foste asistente de la Maternitatea Botoșani: „Giulești scria pe mine”

sanatatea care ne arde, Explicative, featured|17 aug., 2023|

„Mă simt iubită de Dumnezeu” - și-a spus constant, ani de zile, o asistentă de la Maternitatea din Botoșani în nopțile când trebuia să îngrijească singură într-un salon 15 copii, atunci când auzea oxigenul cum "scapă" din priză, dar și când, spune ea, a evitat producerea unei tragedii în ultimul moment.

Citește mai mult

De ce ardem de vii în spitale?

featured, Explicative, sanatatea care ne arde|24 iul., 2023|

În ultimii ani, zeci de români au ars în spitale publice în urma unor incendii care în unele cazuri au plecat de la instalațiile electrice.

Citește mai mult

Pe aceeasi tema

Latifundiarii. Averile imobiliare ale politicienilor care vor la Bruxelles

featured, Investigații, Update Investigații|06 iun., 2024|

66 de candidații analizați de Context au un portofoliu imobiliar impresionant: 80 de apartamente, 70 de case, 12 spațiii comerciale. Au peste 170 de parcele de teren. În total, proprietățile lor au o suprafață de peste 300 de hectare. Citește mai departe să vezi care candidat deține cele mai multe case și terenuri. 

Citește mai mult

Studenții de la Sociologie, revoltați de cursurile unui profesor candidat pe listele AUR: „Ne-a spus că femeile cu părul desprins sunt în căutare de bărbați”

featured, Știri, Update Investigații|23 mai, 2024|

Un profesor de la Facultatea de Sociologie din București candidează pe listele AUR la europarlamentare și între timp le spune studentelor că fertilitatea este indicată de lungimea unghiilor și că e normal să fie puse la punct de capul familiei, dacă vorbesc neîntrebate.

Citește mai mult

Dă-ne un pont/ Send Us a Tip

Go to Top