Project Description
Investigații 5 septembrie 2023
Eșecul Task Force Ucraina
Refugiații ucraineni au fost nevoiți să se întoarcă în zonele bombardate pentru că luni de zile statul român a blocat banii de ajutoare. Am descoperit că guvernul nu a folosit banii europeni destinați refugiaților, deși o putea face.
Haosul birocratic și lipsa de transparență a Statului au creat, dintr-un ajutor necesar în vreme de război, un subiect fierbinte care pune la îndoială capacitatea autorităților române de a contribui la salvarea oamenilor care fug din calea bombardamentelor rusești.
Episoade
Refugiații ucraineni cu dizabilități, în voia sorții: Noi suntem o povară pentru stat
O refugiată ucraineană se chinuie din luna martie să obțină un certificat de handicap în România, în timp ce autoritățile de la București întârzie de luni de zile plata ajutoarelor.
Statul român a uitat de refugiații ucraineni și de cei care i-au găzduit: Ajutoare restante încă din 2022, haos birocratic și lipsă de transparență
Refugiații ucraineni au fost lăsați de izbeliște de statul român, deși li s-a promis protecție. Iar de banii pe care îi datorează proprietarilor care au găzduit oameni fugiți din calea războiului autoritățile nici nu-și mai amintesc.
Explicația ministrului Boloș privind fondurile europene nefolosite pentru refugiații ucraineni, după investigația Context.ro
Ministrul Marcel Boloș a spus, miercuri seară, în emisiunea lui Vitalie Cojocari de la Euronews, că România a folosit corespunzător fondurile europene pentru refugiații ucraineni și că se fac în continuare plăți.
Eșecul Task Force Ucraina: Guvernul a blocat banii europeni pentru refugiați cu proiecte fantomă
Refugiații ucraineni au povestit pentru Context.ro că au fost nevoiți să se întoarcă în zonele bombardate pentru că luni de zile statul român a blocat banii de ajutoare. După o investigație de câteva săptămâni, Context.ro a descoperit că, deși putea, guvernul n-a folosit banii europeni destinați refugiaților.
Pe aceeasi tema
Latifundiarii. Averile imobiliare ale politicienilor care vor la Bruxelles
66 de candidații analizați de Context au un portofoliu imobiliar impresionant: 80 de apartamente, 70 de case, 12 spațiii comerciale. Au peste 170 de parcele de teren. În total, proprietățile lor au o suprafață de peste 300 de hectare. Citește mai departe să vezi care candidat deține cele mai multe case și terenuri.
Studenții de la Sociologie, revoltați de cursurile unui profesor candidat pe listele AUR: „Ne-a spus că femeile cu părul desprins sunt în căutare de bărbați”
Un profesor de la Facultatea de Sociologie din București candidează pe listele AUR la europarlamentare și între timp le spune studentelor că fertilitatea este indicată de lungimea unghiilor și că e normal să fie puse la punct de capul familiei, dacă vorbesc neîntrebate.
#PanamaPapers. Fondatorii casei de avocatură Mossack-Fonseca, judecați pentru evaziune și spălare de bani
27 de persoane, printre care și fondatorii casei de avocatură Mossack-Fonseca, sunt judecați pentru evaziune fiscală și spălare de bani, în celebrul caz #PanamaPapers.