Unul dintre cofondatorii OCCRP a fost pus pe „lista indezirabililor” Federației Ruse. Drew Sullivan: “Răzbunare politică”

15 mart., 2024

Cofondatorul OCCRP Drew Sullivan a fost pus pe lista persoanelor indezirabile a Federației Ruse, alături de alți 226 de cetățeni americani, conform unui comunicat de presă transmis joi de Ministerul de Externe de la Moscova. Alături de Sullivan se regăsesc profesori universitari, persoane cu funcții în Guvernul american sau reprezentanți ai unor companii private.

„Este o răzbunare politică. OCCRP chiar lucrează din greu pentru a servi interesele cititorilor din Rusia. Suntem mai implicați în furnizarea adevărului către ei decât e Guvernul lor”, a fost reacția lui Drew Sullivan, publicată de OCCRP.

Alți jurnaliști incluși joi pe această listă sunt Tim Starks, editorialist la Washington Post, Jeff Seldin, corespondent special al Voice of America, Benjamin Witts și Robert F. Worth, jurnalist New York Times. 

Federația Rusă acuză persoanele incluse pe această listă că sunt implicate în „dezvoltarea, implementarea și justificarea cursului rusofobic al actualei administrații a Statelor Unite ale Americii” sau că sunt „direct implicate în acțiuni anti-ruse”.

Până în prezent, Federația Rusă a inclus cel puțin 2.000 de cetățeni americani pe „lista indezirabililor”.

Diplomația de la Kremlin menționează că actualizarea listei vine ca răspuns la sancțiunile impuse de autoritățile SUA împotriva cetățenilor ruși care susțin invazia sângeroasă a Ucrainei.

Despre autor: Matthew Garvey

Avatar of Matthew Garvey
Matthew Garvey, jurnalist român născut în SUA, este reporter de investigații al CONTEXT. În ultimii ani a acumulat experiență în radio, presa scrisă și televiziune. A documentat subiecte precum războiul din Ucraina, mediul politic și corupția din România. S-a alăturat echipei CONTEXT după ce a participat alături de noi la cursuri de formare în jurnalismul de investigație. A devenit jurnalist pentru că își dorește ca activitatea politicienilor să fie îndreptată exclusiv spre interesul public.

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema