miliardele pierdute2022-06-09T13:53:38+03:00

Project Description

Investigatii Context 08 iunie 2022

Miliardele pierdute

România pierde anual aproximativ 16 miliarde de euro din evaziune fiscală. Țara noastră este pe primele locuri în clasamentele internaționale și când vine vorba de corupție și spălare de bani.

Unde se duc și cine beneficiază de acești bani? Cine sunt și cum acționează cei care trebuie să ne protejeze de rețele de criminalitate financiară?

Sunt întrebările la care vom răspunde în cadrul serialului #MiliardelePierdute.

În primele două episoade vorbim despre cum au investigat autoritățile din România cazul Panama Papers, care în alte țări a dus la recuperarea a sute de milioane de dolari. Aflăm și cum o instituție a statului protejează secretele financiare ale oligarhilor ruși care au firme în România.

Episoade

Șase ani de la #PanamaPapers. Niciun euro recuperat în România

Context, featured, miliardele pierdute|09 iun., 2022|

Prima scurgere de informații cu impact major la nivel mondial, #PanamaPapers (2016) a determinat recuperarea a sute de milioane de euro în urma investigațiilor de presă din mai multe state. În România însă, în urma scandalului public, din #PanamaPapers au rămas doar revolta publică și glumele neinspirate ale parlamentarilor care ar fi trebuit să analizeze prejudiciul adus Statului român.

Citește mai mult

Pe aceeasi tema

Corupție și Crimă Organizată Globală: Ce îi face pe criminalii ruși să lupte alături de Wagner în Ucraina, șef de poliție din Bosnia și Herțegovina condamnat după ce a amenințat o jurnalistă că îi va tăia gâtul

featured, Update Investigații|26 mai, 2023|

Context.ro a selectat cele mai importante investigații jurnalistice publicate în ultimele săptămâni de către centrele de jurnalism de investigație afiliate rețelei internaționale The Organized Crime and Reporting Project (OCCRP).

Citește mai mult

Şefa Autorităţii pentru Protecţia Datelor, parteneră de afaceri cu omul cheie din schema circuitului de golf fantomă de la Sibiu

terenul de golf, Update Investigații|22 mai, 2023|

Gianina Ancuţa Opre, impusă de PSD la şefia Autorităţii pentru Protecţia Datelor încă din 2013, a fost acționara unei companii implicate într-un dosar penal. Firma era condusă de partenerul ei de afaceri, Sergiu Grigoriu, acuzat în acest caz de evaziune.

Citește mai mult

Dă-ne un pont/ Send Us a Tip

Go to Top