miliardele pierdute2022-06-09T13:53:38+03:00

Project Description

Investigatii Context 08 iunie 2022

Miliardele pierdute

România pierde anual aproximativ 16 miliarde de euro din evaziune fiscală. Țara noastră este pe primele locuri în clasamentele internaționale și când vine vorba de corupție și spălare de bani.

Unde se duc și cine beneficiază de acești bani? Cine sunt și cum acționează cei care trebuie să ne protejeze de rețele de criminalitate financiară?

Sunt întrebările la care vom răspunde în cadrul serialului #MiliardelePierdute.

În primele două episoade vorbim despre cum au investigat autoritățile din România cazul Panama Papers, care în alte țări a dus la recuperarea a sute de milioane de dolari. Aflăm și cum o instituție a statului protejează secretele financiare ale oligarhilor ruși care au firme în România.

Episoade

Statul român protejează datele oligarhilor ruși

featured, Investigații, Lead Investigații, miliardele pierdute|09 iun., 2022|

Oficiul Național al Registrului Comerțului, o instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției refuză să pună la dispoziția presei documente esențiale despre activitatea oligarhilor ruși în România.

Citește mai mult

Șase ani de la #PanamaPapers. Niciun euro recuperat în România

Context, miliardele pierdute|09 iun., 2022|

Prima scurgere de informații cu impact major la nivel mondial, #PanamaPapers (2016) a determinat recuperarea a sute de milioane de euro în urma investigațiilor de presă din mai multe state. În România însă, în urma scandalului public, din #PanamaPapers au rămas doar revolta publică și glumele neinspirate ale parlamentarilor care ar fi trebuit să analizeze prejudiciul adus Statului român.

Citește mai mult

Pe aceeasi tema

Banii din apă

Președinte de județ, Update Investigații|09 iun., 2022|

Locuitorii unei comune din Teleorman au așteptat zeci de ani o rețea de apă potabilă. În urmă cu 12 ani, părea că soarta le surâde. Statul a turnat câteva milioane bune în conductele pentru apă, banii au curs în conturile firmei lui Eugen Pîrvulescu, iar robinetele localnicilor au rămas uscate. Direcția Națională Anticorupție cercetează în acest caz încă din 2016.

Citește mai mult

Dă-ne un pont/ Send Us a Tip

Go to Top