Candidații POT, din spatele lui Călin Georgescu: Un ”sultan” căsătorit cu o prințesă musulmană din Africa, un condamnat pentru un examen fraudat în Armată, investitori în vaccinuri și farma, fani păcănele, ”dinastii” pe model AUR

28 nov., 2024

Partidul Oamenilor Tineri (POT), fondat de fosta deputată AUR Anamaria Gavrilă (41 de ani), l-a susținut pe candidatul pro-rus cu retorică legionară Călin Georgescu în turul 1 al alegerilor prezidențiale și și-a exprimat sprijinul și pentru finala din 8 decembrie. POT promovează teorii ale conspirației, mesaje anti-occidentale, anti-”globaliști”, anti-avort și anti-vacciniste și se prefigurează a fi ”noul AUR”, după cum a fost etichetat de mai multe ori în spațiul public. 

Pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie POT a înscris 150 de candidați la Camera Deputaților și Senat, din București, Diaspora și 38 de județe. Partidul figurează înregistrat oficial în 9 martie 2023 și este fondat de Anamaria Gavrilă, Bianca Eugenia Gavrilă și Crinela Mihaela Meidinger.

Info Sud-Est și Context.ro au analizat experiența profesională, traseul politic, declarațiile de avere și interese ale acestora și alte aspecte relevante pentru funcția de parlamentar. Vedeți în rândurile ce urmează cine sunt susținătorii lui Călin Georgescu care vor să facă legile în următorii patru ani. 

Legăturile cu ”străinii” și ”păgânii”

  • Fanii lui Călin Georgescu au un discurs puternic homofob, xenofob și ultraortodox, conspiraționist, anti-industria farmaceutică și anti-vaccinist, care intră în contradicție cu alegerile și activitățile mai multor candidați POT care vor să ajungă în Parlament și îl sprijină pe acesta: 

Mircea Cioclei, cunoscut mai degrabă după numele de scenă Karym, deschide lista Camerei Deputaților în Brăila și este un artist român, căsătorit cu o prințesă, Amina, din Africa (cu origini în Camerun), conform PRO TV

pot campanie mircea cioclei

Mircea Cioclei (centru), în campanie electorală (sursa foto: Captură Facebook)

Mircea Cioclei a primit titulatura de ”Sultan”, în urma unei ceremonii complexe și a unui ritual specific zonei din care provine Amina, mai scrie PRO TV. Karym are un băiat dintr-o altă căsătorie, iar actuala sa soție este musulmană, conform sursei citate. 

Emanuel Pan-Ke este pe locul 4 pentru Camera Deputaților, în Călărași. Este administratorul a două firme: Albert-David LTD în Ruse (Bulgaria) și Sendi SRL în Giurgiu. 

Firma din Bulgaria are sediul la o adresă unde mai sunt înregistrate alte 45 de companii, conform descrierii de pe site-urile de specialitate bulgărești, și se ocupă de import-export băuturi. Firma din România este radiată și avea ca activitate comercializarea de băuturi alcoolice și tutun. 

Context.ro a arătat în serialul Eurofrauda româno-bulgară cum consultanți bulgari vând la liber pe internet rețeta fericirii economice și îi învață pe afaceriștii români cum să fenteze plata taxelor la stat (TVA) printr-un paradis fiscal care funcționează chiar sub nasul Uniunii Europene. Astfel, în Ruse, Bulgaria, s-au născut adevărate fabrici de firme

Emanuel Pan-Ke susține că a făcut parte din lotul național de hochei pe gheață al României. 

Investitor în vaccinuri, industria farma și companii ”globaliste”

  • Călin Georgescu și adepții lui militează agresiv împotriva vaccinării și a industriei farmaceutice, susțin că există cipuri în diferite produse vândute în magazine (apă, sucuri carbogazoase etc) și promovează adesea produse naturiste sau soluții ”miraculoase” care contravin principiilor medicinei.

Teodor Iulian Pavel deschide lista la Senat în Ilfov și are investiții în industria farmaceutică și de vaccinuri din SUA, dar și la Tesla și alte companii ”globaliste”, după cum urmează:

Pavel are un teren intravilan de 556 mp în Dâmboviţa şi un apartament de 60,92 mp în Chiajna (Ilfov), un BMW fabricat în 2010 şi o motocicletă Honda (2022), 60.000 de RON în cont la CEC și un credit de 49.200 EURO la BRD scadent în 2042. 

Este angajat împreună cu soţia la Sante International (furnizor de echipamente medicale).

Elena Cornelia Popovici candidează pe locul 2 la Camera Deputaților în Bacău, susține că trăiește în Londra și spune pe pagina de Facebook că a fost șofer de autobuz în capitala Marii Britanii, iar acum lucrează la Orridge. Conform site-ului Orridge, compania are în portofoliul de nume mari de multinaționale: DHL, Boss, Swarovsky, Telekom.

Într-un afiș pe Facebook spune că este consultant ONG, în altul filantrop. În vară avea la coperta de profil de pe Facebook un mesaj de susținere pentru George Simion. 

Bani din păcănele

  • Călin Georgescu susține că va desființa jocurile de noroc pentru că este ”o umilire la adresa poporului român”. 

Unul dintre candidații POT din Cluj, Raul Hoca, pe locul 4 la Camera Deputaților, a declarat venituri din jocuri de noroc de 3000 de euro în ultimul an. 

Hoca mai este și beneficiarul unei burse de 600 de euro de la Asociația Blue Heron România (organizație caritabilă) și a declarat o indemnizație anuală de 7.600 de euro, din legea 191/2022 pentru copiii aflați în centre de plasament. 

Hoca a contribuit în spațiul online la strângerea de semnături pentru introducerea Istoriei românilor în locul materiei “Istoria evreilor. Holocaustul”. Postarea era distribuită pe un grup de susținători ai partidului SOS România, al Dianei Șoșoacă. 

De precizat că în școlile și liceele din România se studiază deja materia Istoria românilor, în clasele a VIII-a, respectiv a XII-a. 

Anca Iliuța Ghindeanu, locul 3 la Camera Deputaților, în Dolj, promovează jocurile de noroc pe Facebook, lângă postările cu Călin Georgescu.

ghindeanu pacanele

sursa foto: Captură Facebook

Businessuri. Și bani de la stat

  • Discursul lui Călin Georgescu și al votanților lui este puternic anti-”globaliști” și corporații multinaționale și perpetuează ideea naționalizării resurselor statului. 

Denisa Mirela Tudose candidează din partea POT Ilfov de pe locul 3 la Camera Deputaților. Soțul ei a încasat într-un an aproape 82.000 de euro pentru consultanță în domeniul tehnologiei și încă 42.000 de euro dintr-un contract individual cu Stefanini România SA (furnizori globali de soluții de tehnologie pentru segmentul business).

Candidata POT a declarat venituri anuale totale de peste 6.000 de euro din contracte individuale de muncă, de la Asociația Provilegio și compania Solutions Line SRL, care are contracte cu statul de peste 4 milioane de euro.  

Soții Tudose au un teren agricol de 480 de mp și 3 terenuri intravilane în suprafață totală de peste 1.000 de mp, din care unul în Popești Leordeni, unde au și un apartament de 73,71 metri pătrați. 

Călin Florin Groza deschide lista pentru Camera Deputaților în Maramureș și administrează firma Globaltopocad SRL care a câștigat de la stat contracte de aproximativ 40.000 de euro pentru documentații cadastrale și servicii de topografie. 

Are 3 terenuri intravilane, două cumpărate, unul moștenit, în suprafață totală de 8.781 de metri pătrați. Mai deține 3 terenuri agricole, moștenite, în suprafață totală de 15.800 de metri pătrați. Toate terenurile sunt în Baia Sprie și Bobița, acolo unde are și două case, de 147 de metri pătrați, respectiv, 97 de metri pătrați. Deține și o Dacie fabricată în 2007.

Traian Mihai Bănică este candidatul pe poziţia 1 la Senat, în Dâmboviţa, din partea POT. 

Conform declarației de avere, Bănică deține, împreună cu soția sa, peste 6 hectare de teren agricol și 708 mp de teren intravilan. 

Cuplul mai are în proprietate două case și două apartamente, soţia mai având şi un apartament doar pe numele ei. 

În conturile bancare, candidatul declară o sumă de 33.000 de euro, în paralel cu două credite contractate la ING Bank, cu scadența în 2039. 

De profesie este contabil şi are un cabinet de contabilitate. Este asociat în alte două firme împreună cu soţia sa, unde oferă servicii de audit financiar şi consultanţă pentru afaceri şi management. A declarat venit anual de 40.000 de euro din salariu și dividende, iar soția de peste 10.000 de euro din salariu, dividende și chirii.

Andreea Ramona Chiriachide deschide lista la Senat, în Harghita. Deține firma Chiricons Baumin, care derulează contracte și cu statul, în mare parte pentru reparațiile școlilor. Are 1,8 hectare de teren extravilan și 1137 mp de teren intravilan, o casă și un apartament, conduce un Audi A7. 

Soțul ei deține firma Baumin Construcții Vest care derulează de asemenea contracte cu statul. Împreună au declarat venituri anuale de aproximativ 15.000 de euro. 

Octavian Cristinel Tabac deschide lista la Senat în Hunedoara și împreună cu soția a avut mai multe firme pe care între timp le-au radiat. 

În prezent dețin o casă de 780 mp, un apartament de 78 mp și un spațiu comercial de 55 mp. Au o Toyota din 2004. 

Este asociat unic în firma Visual Advertising, iar soția lui deține Ozia Green, Evolution Tehnica International și Farmacia Iris din Hunedoara. 

Candidații soț-soție după modelul AUR

ISE și Context.ro au identificat cel puțin 14 perechi soț-soție pe listele de candidați POT la alegerile parlamentare, adică 20% din totalul de pe liste, la fel cum, în 2020, AUR a trimis în Camera Deputaților și Senat aproape 30 de perechi de rude: soț-soție, tată-fiică, frate-soră etc. 

Mihai Daniel Plai deschide lista POT la Camera Deputaților în Arad, iar soția lui Mariana Adriana Plai este pe locul doi la Senat în același județ. 

Mihai Plai a fost trimis în judecată de procurorii militari ai DNA în 2011, alături de alți 111 inculpați, într-un dosar de fraudare a unui examen în urma căruia urma să devină militar profesionist. Conform DNA, Plai și alți 70 de candidați primiseră subiectele la unele probe scrise, în schimbul unor sume de bani: 

  • ”Astfel, promovarea candidaților dispuși să apeleze la metode frauduloase s-a făcut în detrimentul candidaților care ar fi trebuit, în mod legal, să fie declarați admiși la aceste concursuri și selecții”, nota DNA în 2011. 

Plai a fost condamnat definitiv în 2015, la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani. 

Mihai Daniel Plai lucrează în prezent la Porta Doors, conform profilului linkedin.

Iulia Georgiana Ursei și Ionuț Marius Ursei candidează pe locurile 1 și 2, la Camera Deputaților, în Călărași. Au un teren intravilan de 450 de metri pătrați în comuna Luica (județul Călărași), o casă de 331 de metri pătrați în comuna Berceni, cumpărată în 2024 și un Mercedez Benz fabricat în 2010. 

sotii ursei

Soții Ursei (sursa foto: Captură site-ul partidului)

În august 2024 au vândut un apartament în schimbul a 55.000 de euro. Au datorii în bănci de peste 113.000 de euro. Iulia Georgiana Ursei are un venit anual de aproximativ 17.000 de euro, în timp ce soțul ei are o pensie de aprox 10.000 de euro pe an.

Mihnea-Silviu Frigeoiu deschide lista POT Senat în Constanța, iar soția lui Mihaela Frigeoiu deschide lista Camerei Deputaților la Buzău. Au o casă de 210 mp în Ploiești. El este angajat la Anton Oil (Basra, Irak) și are un salariu de aproximativ 40.000 de euro/an, iar soția, economist, a declarat venituri de aproximativ 14.000 euro anual. 

Lucian Nicolae Andrușcă deschide lista POT la Camera Deputaților în Dâmbovița, iar Alina Claudia Andrușcă ocupă locul 2 la Senat în același județ. 

Au un teren de 932 mp, pe numele soţului, o casă de 400 mp pe numele fiului lor și nu au venituri sau bunuri mobile declarate. 

Conform declarației de interese, Lucian Andrușcă e acționar în două companii: SC Inversluc SRL, cu cifră de afaceri de 600.000 de euro și 5 angajați, care se ocupă cu fabricarea articolelor din material plastic pentru constructii, și SC Top World Traders, fără cifră de afaceri declarată conform portalului termene.ro, deși firma există din 2015. 

Gal Neculina candidează pe locul 3 la Senat în Sălaj, este acționar unic și administrează o pizzerie, iar soțul ei, Gavril Lucian Gal, deschide lista Camerei Deputaților în Sălaj. Lucian Gal vine din partidul Alternativa Dreaptă (apărut în 2019 din fuziunea M10, partidul fondat de fostul ministru PDL al Justiției Monica Macovei, și Forța Moldova) din partea căruia a candidat la alegerile locale din 9 iunie.

Radu Alexandru și Bianca Socian candidează în Arad, pe locurile 2 și 3 la Camera Deputaților. Au împreună o casă de 550 mp în municipiul Arad, cumpărată în anul 2023, dar nu e clar din ce bani, având în vedere că nu au declarate venituri în ultimul an. 

Radu Socian deține o campanie, Soraal Red Consulting SRL, care a avut contracte directe cu statul, prin primării, de peste 50.000 de euro în ultimul an, pentru servicii de proiectare tehnică. 

Andrei și Alina Paula Csillag candidează, în această ordine, pe locurile 1 și 2 la Camera Deputaților în Bistrița-Năsăud. Trăiesc în Eastbourne, Marea Britanie. Ea este stilistă, el lucrează la o firmă de construcții.  

Alte familii: 

Gabriela și Nicușor Porumboiu (locurile 1 și 2, Camera Deputaților – Dolj);

Sebastian Andrei și Anca Kroncsiș (locurile 1 și 2, Camera Deputaților – Sibiu); 

Diana Natalia și Cristian Emanuel Cîmpan (locul 1 Satu Mare și locul 1, Camera Deputaților –  Bihor); 

Elena și Beniamin Măluțan (locurile 5, 6, Camera Deputaților – București); 

Alexandra și Radu Valentin Salomie (locul 3, Camera Deputaților – Tulcea și locul 1, Camera Deputaților – Giurgiu);

Anda și Andrei Ionuț Teslariu (locul 2, Senat – Vaslui și locul 1, Camera Deputaților – Vaslui); 

Andreia și Alexandru Dan Burțilă (Camera Deputaților – Diaspora și locul 1, Senat – Suceava).

Traseiștii

În rândul candidaților POT la alegerile parlamentare se regăsesc mai mulți traseiști politic, cei mai mulți venind din AUR sau Alternativa Dreaptă (formată din M10 și Forța Moldova), dar și din USR. Gavril Lucian Gal, Bogdan Alexandru Gorghiu, Gheorghe Petru Pîclișan sunt doar câțiva dintre cei identificați de ISE și Context.ro. 

Însăși fondatoarea partidului, Anamaria Gavrilă, care deschide lista la Camera Deputaților, în Hunedoara, este deputată ex-AUR. A candidat în vară și pentru Primăria Deva, din partea POT. A devenit cunoscută după ce, în 2021, a făcut scandal în faţa sediului din Deva al Serviciului Public Comunitar de Înmatriculări şi Permise de Conducere, pentru că nu avea certificat verde de vaccinare și nu i se permitea accesul în instituție.

ID180192 INQUAM Photos George Calin

Anamaria Gavrilă (sursa foto: Inquam Photos / George Călin)

A făcut și un live cu Sorin Constantinescu, fost membru AUR și fondatorul unei companii de jocuri de noroc. 

Gavrilă are două terenuri intravilane în Deva, în suprafață totală de peste 8.000 de metri pătrați, cumpărate. A primit prin donație 3 terenuri agricole tot în Deva, cu o suprafață totală de peste 15.000 de metri pătrați. Toate terenurile le-a dobândit în perioada 2021-2024. La începutul lunii august 2021, Gavrilă și-a anunțat demisia din AUR. 

Are două apartamente, dobândite în 2021, de 74 de metri pătrați, respectiv 26 de metri pătrați. Mai are o casă dobândită în 2020, de 563 de metri pătrați, trecând la modul de dobândire “altele”.

Deține un Hyundai Kona Electric, fabricat în 2021. Are în bancă un depozit de 100.000 de euro. Mai are în conturi încă peste 37.000 de euro. 

I-a împrumutat pe Ciprian Ciubuc (ex-AUR, cercetat de autoritățile după ce și-a publicat votul din primul tur al prezidențialelor, desenând o căsuță cu numele Dianei Șoșoacă), Ignat Elena, Meidinger Mihaela (unul dintre fondatorii POT) și Adrian Hârceagă (candidat pe poziția 2 la Camera Deputaților Hunedoara după Anamaria Gavrilă), în total peste 15.000 de euro. 

Anamaria Gavrilă are datorii de 18.206 euro la ING Diba (Germania). A avut o indemnizație anuală de peste 28.000 de euro din activitatea de deputat. A mai raportat un venit de aproape 5.000 de euro dintr-o vânzare eșalonată, de la Andreea Chiriachide (candidat la Senat din partea POT Harghita). 

Alții

Dorin Popa deschide lista Camerei Deputaților în Argeș și se prezintă președintele Asociației Române Antidrog și Antiterorism, dar această asociație nu există în registrul asociațiilor și fundațiilor și nu există altă referință pe internet despre asociație în afara unor imagini cu candidatul POT la o televiziune din Pitești. 

Marian Rizea deschide lista Camerei Deputaților în Vâlcea și menţiona în declaraţia sa de avere din primăvara acestui an un singur depozit de 150.000 lei deschis în 2023. Venitul său anual de 50.400 ron este completat de un venit de 36.720 ron obţinut anual de soţia sa. 

În afara unui tractor marca universal din 1975, nu menţiona în declaraţie niciun alt bun mobil sau imobil. Declaraţia sa de interese era complet goală. La 6 luni distanţă, în noua declaraţie au apărut trei terenuri intravilane în Ploieşti, Arad şi Buzău cu o suprafaţă totală de 3.082 mp, un teren agricol în Buzău de 27.600 mp şi un teren extravilan în Arad de 4600 mp. 

Alături de terenuri, Marian Rizea mai deţine o casă de 110 mp şi un apartament de 74 mp în Ploieşti şi o altă casă de 54 mp în Buzău. În afara apartamentului din Ploieşti, toate celelalte proprietăţi au fost moştenite în perioada 1989-2008. 

Tractorul din declaraţia din aprilie nu mai figurează pe cea din octombrie, ci a fost înlocuit de patru autovehicule, bijuterii şi ceasuri în valoare de 6000-7000 USD şi de o declaraţie financiară de 5500 euro “ches”, la purtător, datând din 2015. 

Pe noua declaraţie nu figurează niciun venit care să explice bijuteriile, întreţinerea terenurilor şi a autovehiculelor. 

Susține că a fost vicepreşedintele Societății Inginerilor de Petrol și Gaze Bucureşti, expert evaluator ARACIS şi membru titular în divizia de istorie a ştiinţei şi tehnicii – Academia Română.

Un articol de: Andreea Pavel, Cristian Andrei Leonte, Petruț Iacob (Info Sud-Est), Matei Capotă, Oana Manițiu, Attila Biro (Context.ro)

Ajută-ne să investigăm și să expunem abuzurile. Cu banii tăi, putem să-i deranjăm cei care fură, corup, amenință și manipulează.
Donează prin plata cu cardul

Alege tipul donației

Alege suma

După ce vei apăsa pe Donează vei fi redirecționat către pagina securizată a procesatorului de plăți Stripe, unde vei putea plăti în siguranță.

Despre autor: Context

Avatar of Context

4 Comments

  1. Avatar of Cristian Stanca
    Cristian Stanca 29 nov., 2024 at 20:01 - Reply

    Sunteți minunați, felicitări!

  2. Avatar of Ion Vasile
    Ion Vasile 30 nov., 2024 at 13:21 - Reply

    Oare acesti candidati care au locul de munca in afara tarii isi platesc taxele conform legii? Ar trebui sa fie exemplu de integritate!

  3. Avatar of Anuta
    Anuta 02 dec., 2024 at 20:47 - Reply

    A facut G armata, dacă da, când? Nu bat datele din CV. Studii de master în România anilor ’80, se făceau? Nu cred. Aveti posibilitatea sa verificați realitatea datelor din CV? Slujbele lui vs studii sunt de 007… Păcat că timpul e atât de scurt până duminică .

  4. Avatar of Nicolae Calinoiu
    Nicolae Calinoiu 04 dec., 2024 at 4:37 - Reply

    Felicitari autorului. A fost bine informat inainte de a scrie acest articol. Tara trebuie aparata atat de dusmanii din exterior, cat si de cei din interior. M-am nascut sub stegul Romaniei Mari si as dorii sa vad UNIREA tuturor romanilor asa cum a fost facuta in 1918, dar numai prin pace si vointa fratilor de peste Prut. U.E. si NATO asigura securitatea si buna stare a tuturor romanilor. Daca pentru unii romani Rusia este tara dorita, cum se explica ca, cateva milioane de romani (cat si eu) am ales Occidentul si nu Rusia, pentru o viata mai buna si fara a uita de patria mama care ne-a dat viata si educatie; dar nu este vina noastra ca am fost ocupati/ (eliberati???) de rusi in aug./1944. E bine sa vedem realitatea istoriei si sa nu fim influentati de propaganga ruso-chinezeasca si Tik Tok. Sa nu repetam greselile trecutului si sa vedem realitatea prezentului.

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema