Terenul fantomă de golf de la Sibiu: Procurorii din București au deschis o nouă investigație după ce DNA Alba Iulia a clasat un dosar similar

28 sept., 2023

DNA structura centrală cercetează cazul terenului fantomă de golf de la Sibiu, după ce procurorii anticorupție din Alba Iulia au clasat un dosar deschis pe același subiect. Aceștia au fost sesizați încă din 2019 în legătură cu o posibilă fraudă de milioane de euro din fonduri europene, dar după cinci luni de cercetări, dosarul a fost clasat, conform documentelor consultate de Context.ro.

Ce au făcut procurorii din Alba Iulia?

Documentele consultate de Context.ro arată că cercetările începute de procurorii DNA Alba Iulia în decembrie 2019 s-au rezumat la consultarea autorităților: Ministerul Dezvoltării (ai căror angajați au ignorat faptul că însuși beneficiarul fondurilor, Jurgen Faff, a recunoscut, într-un proces deschis de minister, că a cerut bani pentru materiale care nu au fost livrate), și Agenția pentru Dezvoltarea Regională Centru (responsabilă de vizitele pe teren, care nu a văzut că materialele plătite (și) din bani europeni nu au ajuns pe șantier).  

Reporterii Context.ro au stat de vorbă inclusiv cu autorul sesizării depuse la DNA Alba Iulia în 2019. Nu știa că dosarul a fost închis.

Abia acum, în noua investigație deschisă de structura centrală a DNA, autoritățile au început să adune informații de la oamenii implicați în proiect, conform informațiilor Context.ro. 

teren golf sibiu

teren golf sibiu

Terenul de golf fantomă de la Sibiu / Sursă: Context.ro

La solicitarea Context.ro, omul de afaceri a refuzat să comenteze informațiile referitoare la dosarele DNA. A amenințat, din nou, că ne dă în judecată. 

Sursă foto: Facebook

Despre autor: Mihaela Tănase

Avatar of Mihaela Tănase
Mihaela Tănase este absolventă a Facultăţii de Jurnalism din Sibiu. A fost fact checker pentru Factual.ro, care verifică afirmațiile politicienilor români. Specializată în analiza datelor deschise și în achiziții publice, Mihaela își construiește investigațiile pe principiul “urmărește banii”. Așa a descoperit că un fost vicepreședinte al Senatului a primit bani de la dezvoltatorul imobiliar care pus mâna pe terenul fostei fabrici privatizate chiar de politician, investigație publicată pe portalul de investigații RISE Project. Într-o investigație separată publicată de CONTEXT, a arătat cum a plătit statul milioane de euro pentru un teren de golf care nu există. Mihaela a contribuit la investigația internațională Shadow Diplomats, coordonată de International Consortium of Investigative Journalists.

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema