Înalta Curte redeschide o parte a dosarului de kompromat împotriva Emiliei Șercan. Urmărirea penală împotriva lui Lucian Bode “nu a fost temeinică și completă”

30 apr., 2024

PressOne prezintă, în premieră, principalele argumente în baza cărora judecătoarea Elena Barbu de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, săptămâna trecută, ca fostul ministru de Interne Lucian Bode să fie investigat în continuare pentru favorizarea făptuitorului. Dosarul a fost deschis după ce jurnalista Emilia Șercan a fost, în 2022, ținta unei operațiuni de kompromat la originea căreia s-a aflat o probă scursă din Poliția Română și publicată pe internet.

În motivarea sentinței, instanța supremă constată că procurorul Mihai Hondor de la Parchetul General, pensionat între timp, nu a cercetat deloc faptele reclamate, ci s-a mulțumit doar să-l audieze pe Bode, la acea dată ministru în funcție, și să invoce câteva probe convenabile din primul dosar de kompromat, instrumentat de alt parchet și în care erau investigate alte fapte.

  • Citește articolul complet pe PressOne

Despre autor: PressOne

Avatar of PressOne

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema