„Taie fusta sau îți tai eu din salariu”. Condițiile în care lucrează femeile angajate la sălile de jocuri de noroc din România

08 mai, 2024

În camera din spate, care servește ca depozit de mărfuri și vestiar, stau trântite pe un sac de gunoi două fuste și două cămăși. Hainele sunt de mărimi mici: S și M. Eu port L. Așa începe periplul meu în lumea jocurilor de noroc: pe tocuri, cu bășici la picioare și îndesată în niște haine care nu mă avantajează neam.

Am lucrat timp de o lună la o casă de pariuri din Iași pentru că am vrut să văd care sunt condițiile de muncă și cum sunt tratate femeile din această industrie. Am vorbit cu alți angajați despre cât de abuziv e mediul lor de lucru, dar și cu clienți pe care, dacă îi vezi pe stradă, nici nu-i bănuiești că sunt de fapt atât de expuși dependenței.

  • Industria jocurilor de noroc din România se laudă că generează în jur de 45.000 de locuri de muncă.
  • Pandemia a accelerat expansiunea gamblingului în digital: se estimează că jocurile de noroc online au astăzi o cotă de piață între 65 și 70%.
  • Anunțurile de angajare ale industriei vizează tot mai mult poziții de marketing, IT, suport tehnic, dar există în continuare și job-uri fizice, la sălile rămase deschise în marile orașe.
  • Majoritatea sunt ocupate de tinere la început de carieră, care ajung apoi să fie martore sau victime ale unor abuzuri din partea angajatorilor și jucătorilor.
  • În România se estimează că ar fi în jur de 100.000 de persoane dependente de jocurile de noroc. Cifra e din 2016 și nimeni nu a mai actualizat-o de atunci.

Citește articolul complet pe PressOne

Ajută-ne să investigăm și să expunem abuzurile. Cu banii tăi, putem să-i deranjăm cei care fură, corup, amenință și manipulează.
Donează prin plata cu cardul

Alege tipul donației

Alege suma

După ce vei apăsa pe Donează vei fi redirecționat către pagina securizată a procesatorului de plăți Stripe, unde vei putea plăti în siguranță.

Despre autor: PressOne

Avatar of PressOne

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema