Șeful CJ Prahova, acuzat că a luat mită. Iulian Dumitrescu ar fi cheltuit sute de mii de euro pe vacanțe și bunuri de lux în Dubai, Monaco sau Maldive

02 feb., 2024

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, este acuzat de DNA că a primit mită prin intermediul unor rude. Un om de afaceri l-a denunțat la DNA pentru că Dumitrescu i-a cerut să cumpere la suprapreț o companie care era controlată de sora politicianului. Procurorii susțin că la intermediarii șefului CJ au ajuns peste 16 milioane de lei.

Denunțătorul a precizat că șeful CJ i-a indicat să cumpere compania cu prețul fix de 47.5 milioane de lei, dar în realitate societatea nu valora această sumă. În schimb, a primit asigurări că va beneficia de contracte publice, unul dintre acestea fiind contractul pentru varianta ocolitoare a orașului Mizil.

În același dosar, procurorii au constatat că politicianul beneficia de sume importante de bani care erau rulate prin contul surorii sale. Astfel că, într-un an și jumătate, Dumitrescu și familia sa au cheltuit 2,9 milioane de lei pe vacanțe și bunuri de lux.

De exemplu, în februarie 2022, politicianul a plătit 17.300 euro către Joali Maldives, un hotel de lux, unde o cameră costă peste 3.000 de euro pe noapte. Anchetatorii au identificat tranzacții similare în Dubai, Abu Dhabi, Insulele Maldive, Insula Capri, Mykonos, Courchevel, Nisa. Pe lista de achiziții suspecte a fost incluse și un ceas de lux de peste 20.000 de euro sau o plată de 29.000 de euro către BVLGARI Spania.

Dumitrescu este urmărit penal și pentru fals în declarații pentru că n-a menționat în declarația de avere sutele de mii de euro de care a beneficiat el și familia sa. DNA a anunțat că l-a pus sub control judiciar pentru 60 de zile. După ce joi seara a fost audiat mai multe ore la sediul DNA din București, acesta a plecat fără să facă nici un fel de declarații. În schimb, cu câteva ore mai devreme, a făcut precizări pe Facebook: „În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”.

iulian dumitrescu

Iulian Dumitrescu la DNA: INQUAM Photos / Octav Ganea

Conform ultimei declarații de avere depuse în iunie 2023, Iulian Dumitrescu deține un apartament în București, de 158 mp, împreună cu soția sa. Are trecut un autoturism Land Rover din 2014 și nu deține terenuri sau bunuri mobile.

În conturi are 66.281 lei și a oferit împrumuturi de 115.000 de euro și aproximativ 170.000 de lei, din care 45.000 către PNL. De asemenea, are un credit bancar de 126.968 euro, scadent în 2036 și un alt împrumut contractat de la o persoană fizică, de 180.000 dolari, scadent în 2024.

Singurul venit trecut în dreptul său este salariul de președinte al CJ Prahova, de 164.268 lei. Soția sa a câștigat 56.388 lei ca director general la compania Metropolitan Mega Promotion și a încasat de la aceeași companie, pe care o deține, dividende în valoare de 573.837 lei.

Despre autor: Context

Avatar of Context

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema