Rețeaua minciunilor, episodul 4. Dialog cu Josef Šlerka, de la Investigace

27 feb., 2024

#Podcast, episodul 4 din serialul #RețeauaMinciunilor. Invitat: Josef Šlerka, editor și analist de date la Investigace.cz, a fost coordonatorul proiectului Firehose of Falsehood (Rețeaua Minciunilor) în cadrul căruia au colaborat 13 echipe editoriale dn Europa Centrală și de Est.

Josef a descris pentru publicul din România tiparele de dezinformare din Europa și cum se pot identifica rețelele care diseminează propagandă, teorii ale conspirației. De asemenea, a explicat de ce sunt vulnerabile țările din Europa Centrală și de Est în fața propagandei rusești.

Nu uita să te abonezi la newsletterul Context, ca să fii la curent cu ultimele noastre anchete și investigații jurnalistice: https://context.ro/newsletter/

#RețeauaMinciunilor, episodul 4, pe scurt:

Despre autor: Attila Biro

Avatar of Attila Biro
Attila Biro este cofondator al CONTEXT și investighează crima organizată și corupția de 20 de ani. Lucrează deseori în proiecte internaționale alături de jurnaliștii afiliați rețelei Organised Crime and Reporting Project. Înainte de a se alătura CONTEXT a făcut parte din echipa RISE Project, fiind și director executiv al platformei, în perioada 2017-2020. A făcut parte din proiecte jurnalistice internaționale precum Laundromatul din Azerbaidjan sau Panama Papers. A publicat investigații jurnalistice în Digi24, Gândul.info și Hotnews.ro. E mentor și coordonează cursuri pentru jurnaliști si alte categorii profesionale.

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema