Rețeaua minciunilor, episodul 2. Dialog cu Ciprian Cucu, expert în combaterea dezinformărilor

20 feb., 2024

#Podcast, episodul 2 din serialul #RețeauaMinciunilor. Invitat: Ciprian Cucu, lector universitar, expert în dezinformare.

Ciprian a vorbit despre cum afectează dezinformarea societatea și care este impactul acesteia asupra democrației. De asemenea, a explicat de ce suntem predispuși să ne informăm din surse care servesc conținuturi manipulate, despre cele mai vehiculate dezinformări din ultimii ani, precum și despre interesele celor care le răspândesc.

Nu uita să te abonezi la newsletterul Context, ca să fii la curent cu ultimele noastre anchete și investigații jurnalistice: https://context.ro/newsletter/

#RețeauaMinciunilor, episodul 2, pe scurt:

Despre autor: Iulia Stanoiu

Avatar of Iulia Stanoiu
Iulia Stănoiu este jurnalist de investigații al CONTEXT. Înainte, a făcut parte, timp de șapte ani, din echipa radioului din orașul natal, ca prezentator și reporter și a activat vreme de patru ani în presa scrisă. În 2023, a primit Premiul I la Gala Superscrieri, la categoria Debut Jurnalistic, pentru seria de investigații “Președinte de județ”. Iulia face parte din proiectul Rețeaua Minciunilor (Firehose of Falsehood) – o echipă de jurnaliști de investigație din 13 țări din Europa Centrală și de Est, afiliată OCCRP, care investighează rețelele care diseminează online dezinformarea, propaganda pro-rusă și conspirațiile. Iulia a contribuit și la investigația internațională Shadow Diplomats, coordonată de International Consortium of Investigative Journalists.

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema