ISE: Eveniment AUR la Biblioteca Județeană Constanța: Candidatul la primărie și-a lansat o carte, după ce Universitatea Maritimă l-a refuzat pe motiv de ”prozelitism politic”

Ovidiu Cupșa, candidatul partidului extremist AUR la Primăria Constanța, și-a lansat cartea autobiografică “Am condus și eu Europa” la Biblioteca Județeană “Ioan N. Roman” din Constanța, în 20 aprilie. La eveniment a rulat un clip electoral și a participat, pe lângă susținători din campania electorală, și candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța, instituție în subordinea căruia se află Biblioteca, notează Info Sud-Est.

Universitatea Maritimă a refuzat evenimentul, invocând “prozelitismul politic”, conform unui răspuns transmis pentru Info Sud-Est, și a luat decizia ca lansarea să fie găzduită de instituție după alegerile locale din 9 iunie. Răspunsul integral al UMC, aici.

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța, în subordinea căruia se află Biblioteca Județeană, au transmis la solicitarea ISE că “managerul instituției este singura persoană care deține aceste informații și poate oferi clarificări în acest sens: “Conducerea Bibliotecii Județene “I. N. Roman” are autoritate deplină în a decide asupra evenimentelor pe care le găzduiește. Este evident că instituția a aprobat desfășurarea evenimentului în scopul promovării culturii și literaturii, având în vedere că este vorba despre o lansare de carte, și nu pentru a promova candidatura nimănui. Deși am fost informați cu privire la acest eveniment, nu dispunem de detalii referitoare la categoria și numărul participanților, și cu atât mai puțin despre existența sau difuzarea de clipuri electorale”.

Directorul Bibliotecii Județene, Angelo Mitchievici, nu a răspuns solicitărilor reporterilor ISE.

Avatar of Cristian Andrei Leonte
Cristian Andrei Leonte este cofondator CONTEXT.RO și jurnalist din anul 2011. A înființat și Info Sud-Est, o publicație independentă în Constanța -principalul port al României la Marea Neagră. A publicat numeroase investigații și articole despre corupția locală, distrugerea patrimoniului istoric și cultural, problemele de mediu din Marea Neagră și Delta Dunării precum și despre cooperarea multi-etnică. El este de asemenea reporter și editor al G4Media și a documentat mai multe investigații transfrontaliere împreună cu jurnaliști de la OCCRP, Suddeutsche Zeitung (Germania) sau NRC (Olanda).

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema