Clanul „Sărmanilor”. Cum ajung apartamentele sociale din Otopeni la oamenii primarului (Buletin de București)

31 mai, 2024

Într-o documentare care s-a întins pe mai mult de patru luni, reporterii Buletin de București au descoperit că parte din apartamentele sociale ale Primăriei Otopeni sunt ocupate de oameni de la vârful autorității locale și din jurul primarului în funcție, consilieri locali, directori de instituții, preoți, foști angajați în administrația locală ori membri de partid.

  • Chiriile lunare pentru astfel de locuințe, a căror suprafață depășește în multe cazuri 100 de metri pătrați, sunt sub 160 de lei pe lună. În plus, agentul termic furnizat din rețeaua locală este subvenționat de la bugetul orașului.
  • În Otopeni, spre exemplu, prețul chiriilor pentru apartamente similare variază între 2.500 și 3.500 de lei pe lună. Adică de cel puțin 23 de ori mai mult.
  • Buletin de București a vorbit cu câțiva beneficiari de lux ai unor astfel de locuințe sociale și, cu toate că standardul lor de viață este foarte ridicat, toți au considerat că merită acest tip de protecție socială.
  • Între timp, oamenii care chiar au nevoie de locuințe sociale sunt ignorați de autoritatea locală și uitați în condiții dincolo de limita sărăciei.
  • Astfel, ca să evite „complicațiile” sau pentru a favoriza anumiți oameni, autoritățile locale din Otopeni au preferat să nu-i ajute pe cei mai vulnerabili cetățeni să depună dosare pentru obținerea unor astfel de locuințe. Iar asta este o practică foarte des întâlnită la nivelul întregii țări, spun experții consultați de Buletin de București.

Articolul complet, pe Buletin de București. Varianta video poate fi accesată aici.  

Despre autor: Context

Avatar of Context

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema