Cine sunt cei trei polițiști din Capitală reținuți pentru luare de mită de zeci de mii de euro

05 iun., 2024

Trei polițiști din capitală au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de corupție. Aceștia au luat mită în valoare de 18.500 de euro, conform unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Cei 3 polițiști lucrau în cadrul Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, Poliției Locale Sector 1 din capitală și erau responsabili de verificarea societăților comerciale cu puncte de lucru în Sectorul 1. 

Conform comunicatului DNA, polițiștii Avram Marina-Roxana, Iordache Florentina, Voinea Dragoș-George sunt acuzați de mai multe infracțiuni, printre care: luare de mită, trafic de influență, divulgarea informațiilor secrete. DNA a dispus „reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 04 și 05 iunie 2024, a inculpaților”.

Cine sunt cei trei

Voinea I. Dragoș-George este șef al Compartimentului Control Activități Comerciale, conform declarației de avere din 2022 are un salariu de 68.679 RON pe an.

Avram Marina Roxana este polițistă în cadrul Poliției Locale a Sectorului 1, București, și, conform declarației de avere din anul 2023, are un salariu anual de 32.804 RON.

Iordache Florentina este și ea angajată a Poliției Locale a Sectorului 1, București și, conform declarației de avere din 2022, deține 3 apartamente și are un salariu de 68.000 RON anual.

În perioada 2023 – 2024, au luat mită în valoare de 18.000 euro și 2.500 lei. Inculpații au cerut și primit bani sub formă de amendă. În realitate, aceștia aplicau o amendă mai mică decât cea prevăzută de lege, iar restul sumei o încasau drept mită, mai arată DNA. Societățile comerciale de la care au încasat sumele respective funcționau ilegal, fără autorizație. 

Inculpații au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Despre autor: Marionela Toma

Avatar of Marionela Toma

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema