Acțiune de intimidare judiciară de 3,4 milioane de euro împotriva redacției Context

26 mart., 2024

3,4 milioane de euro este suma pe care un om de afaceri din Sibiu ne-o cere în instanță drept daune, după ce o investigație Context.ro a arătat că statul român a investit 2 milioane de euro, bani europeni, într-un teren de golf care nu a fost realizat niciodată.

În urma publicării investigației, DNA a deschis un dosar penal pentru a investiga cazul.

De asemenea, statul român a câștigat recent un proces în care a cerut recuperarea banilor plătiți pentru construcția terenului de golf.

Jurgen Faff susține că una dintre companiile sale a pierdut un contract comercial estimat la peste 3,3 milioane de euro în urma investigației noastre. Alți 100.000 de euro sunt ceruți pentru “stresul cauzat de investigațiile jurnalistice”.

Biro Attila, cofondator și redactor-șef Context.ro: „Acesta este un caz SLAPP clasic (proces de intimidare), menit să împiedice jurnaliștii să urmărească fondurile publice și să îi facă pe cei responsabili să răspundă pentru pierderea banilor munciți cu greu de cetățenii UE. Vom continua să lucrăm în beneficiul oamenilor și să ne asigurăm că taxele și impozitele sunt cheltuite corespunzător și nu fraudate.”

Despre procesul intentat împotriva Context.ro puteți citi și pe Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), o rețea internațională de jurnaliști de investigație din care face parte și Context.ro.

Despre autor: Context

Avatar of Context

One Comment

  1. Avatar of Daniela
    Daniela 10 apr., 2024 at 10:32 - Reply

    Această metodă de intimidare se utilizează la toate nivelurile.Un fel de,,pumnul în gură”sau,,ciocul mic”.Noi,ăştia cu pensia minimă pe economie,nu avem voie să verificăm activitatea financiar contabilă şi alte documente ale Asociației de proprietari.Hărțuiți şi amendați la comandă de poliție.Poliție care nu aplică prevederile legii 196/2018 art.102 când e cazul.Dar noi suntem mici,răspândiţi prin toate oraşele țării,lipsiți de sprijinul nimănui.
    Succes,Dumnezeu să vă ocrotească.

Leave A Comment

Pe aceeasi tema

Pe aceeasi tema